DB Marina

Jatkuvasti kehittyvä palveluklusteri

DB Marina palvelee veneilijöitä, matkailijoita ja saariston vakituisia sekä vapaa-ajan asukkaita. Tavoitteenamme on tarjota mahdollisimman laaja palvelukokonaisuus veneilijöille ja kehittää toimintaamme jatkuvasti entistä kattavammaksi.

Omistamme koko Valsverksholmenin pohjoispuoleisen alueen ja siellä sijaitsevat toimitilat (yli 30 000 m²). Tämä mahdollistaa nykyisten sekä uusien palveluiden laajan kehittämisen yhteistyössä ruukkikylän asukkaiden ja yritysten kanssa. Yhtiön taustavoimilla on laaja liiketoimintakokemus sekä syvä käsitys niin palvelujen kehittämisestä kuin veneilijöiden tarpeista.

Palveluvalikoimaamme kuuluu tällä hetkellä:
  • Veneiden talvisäilytys lämpimässä tai kylmässä hallissa
  • Kausihuollot ja -korjaukset sekä isommat peruskorjaukset
  • Venepuusepän työt (puuosien korjaus ja huolto sekä puuveneiden korjaus)
  • Purjeiden ja verhoilujen uudistamien ja korjaus
  • Kausipaikkojen vuokraus
  • Vierassataman operointi

Taalintehdas

Taalintehdas (ruotsiksi Dalsbruk) on noin 1 700 asukkaan taajama Kemiönsaaressa. Taalintehdas perustettiin 1686, jolloin sinne rakennettiin ensimmäinen masuuni, koska alue oli erinomaisella paikalla Ruotsia ja kulkuyhteyksiä ajatellen. Rautatehdas toimi kylällä aina vuoteen 2012 asti. Teollistuminen ja ruukki ovatkin syvällä kylähengen sydämessä.

Museovirasto on määritellyt Taalintehtaan historiallisen teollisuusalueen valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Ruukin vanha masuuni ja hiiliuunit restauroitiin osin 2000-luvun alussa.

Vanhimmat asuinrakennukset ovat 1700-luvulta. Alueen erikoispiirre on, että useat rakennukset on kokonaan tai osittain rakennettu slagitiilistä, eli raudan valmistuksen sivutuotteena syntyvästi kuona-aineesta muotoillusta tiilistä.

Taalintehdas on valittu Varsinais-Suomen Vuoden kyläksi, ja se tunnetaan jo yli kolmenkymmenen vuoden ajalta Baltic Jazz -tapahtumasta. Tutustu tarkemmin dalsbruk.fi

DB Marina palvelut