DB Bistro & Butik

Ekologiskt och lokalt

En restaurangen och butik byggs på fyrpiren av använda containers och runt dem byggs en stor terrass. Vid materialval är fokus på ekologiska och återanvända material. En del av möblerna kommer att tillverkas av företagets eget snickeri DB Trämet. Som material används bland annat slaggsten som är en bekant syn i Dalsbruks gatubild. Slaggsten är en restprodukt från ståltillverkningen.

DB Bistro erbjuder kalla och varma smårätter i tapasstil och i bistron används så långt det är möjligt lokala högklassiga och fräscha råvaror. Det blir bland annat nötkött från Sjölax Gård och mangalitza gris från Vestlax Mellangård samt grönsaker från Björknäs Trädgård. I dryckesurvalet ingår lokalt öl från Kimito Brewing samt goda viner. Allt detta kan man njuta av på det bästa stället i Dalsbruk.

Utbudet i DB Butik består framför allt av lokala pärlor. Därtill kommer textilier av redan från tidigare i gästhamnen bekanta brand, Fjällräven, Holebrook och KiviKivi, att finnas till salu. Skandinaviska inredningsdetaljer till hemmet, stugan eller båten kan man hitta bland FrånÖn, Lovely Linen, Kreafunk och Blomus produkter. Till salu finns också råvaror som används på bistrons meny, lokalt kött och grönsaker samt Add:Wise-ekologiska kryddor.

DB Bistro & Butik är öppet från juni till slutet av augusti.

DB Marina tjänster