Uusi pienvenesatama avataan 1. kesäkuuta Taalintehtaalle

10.04.2020

Aluehallintovirasto on myöntänyt DB marinan uudelle pienvenesatamalle ympäristöluvan; 1+1 miljoonan euron investoinnit toteutuvat Taalintehtaan pienvenesatamaan.

DB Marina avaa 1. kesäkuuta ensimmäiset 50 kausipaikkaa Taalintehtaalle. Sataman rakennustyöt tapahtuvat vaiheittain seuraavien vuosien aikana, jolloin sataman valmistuttua kokonaan on veneilijöiden käytössä150-200 kausipaikkaa riippuen toteutuven paikkojen koosta.

"Pääsemme nyt täydellä teholla käynnistämään uuden pienvenesataman rakentamisen, jota olemme pitkään suunnitelleet yhdessä Kemiönsaaren kunnan kanssa. Olen erittäin ilahtunut, että kunta on saanut oman suunnitelmaansa uudesta160 metriä pitkästä aallonvaimentimesta sekä laitureiden ja rannan parannustoimenpiteistä jo hyvin pitkälle. DB Marinan ja Kemiösaaren kunnan investoinnit yhteensä n 2 miljoonaa täydentävät toisiaan ja tuovat hienoja synergiaetuja jo ensi kesänä Taalintehtaalla veneileville", toteaa DB Marinan hallituksen puheenjohtaja Sam Forsbom.

Suojaisa, täyden palvelun pienvenesatama - Marinetek laadun takeena

Uuden pienvenesataman laadun takaa johtava suomalainen laituri- ja venesatamarakentaja Marinetek. Sataman kaikki venepaikat varustetaan sähköllä, makealla vedellä sekä järvivedellä veneen pesua varten. Sataman venepaikat ovat joko 6 ja 7 metrin kevyt aisoja sekä suuremmet 8-15 metriset käveltävillä venepuomeilla. Aisojen ja venepuomien paikat ovat säädettäviä erikokoisia veneitä varten ja näin veneilijöiden tarpeet voidaan huomoidaan aina 5 metrin avoveneestä yli 60 jalkaiseen alukseen saakka.

Marinetek valmistaa sataman suojaksi tulevan 100 metrin aallonvaimentimen raskaat betoniset aallonvaimeniin ponttoonit Taalintehtaalla DB Marinan tiloissa, muut laiturimoduulit tehdään Marinetekin tehtaalla. Laiturin asennukset hoitaa Marinetekin pitkäaikainen ja paikallinen jälleenmyyjä Taalintehtaan Rakennuspalvelu-Byggis, joka toimii myös DB marinan alueella. Projekti luo näin myös työpaikkoja Kemiönsaarelaisille yritykselle sekä toiminnan kasvaessa myös DB Marinaan.

1 Miljoonaa vierassatamaan

Taalintehtaan vierassataman kehittämiseksi on suunnitteilla projekti jonka toteutus on tavoitteena aloittaa 2020 aikana. Projektissa rakennetaan satamaa suojaaman n 160m pitkä aallonvaimennin joka yhdessä DB marinan vaimentimen kanssa suojaa koko sataman allokolta, kaikilla tuulensuunnilla.


Huolentonta ja turvallista veneilyä

DB Marina mahdollistaa asiakkailleen huolentonta veneilyä ympäri vuoden Saaristomeren sydämessä. Veneilijä saa kaikki tarvitsemansa palvelut yhdestä paikasta, oli kyse sitten laituripaikasta kesällä, huollosta ja talvisäilytyksestät talvella, pienemmästä tai suuremmasta korjauksesta. Alueen turvallisuuteen on kiinnitetty huolta monella tavalla, vankka aallonvaimennin suojaa koko satamaa aalloilta joka suunnasta, koko alue on kameravalvottu sekä suojattu aidoilla ja porteilla. Kaikille venepaikoille on varattu myös riittävä määrä autopaikkoja lukitulta alueelta. Veneilijöiden käytössä on myös saunat, suihkut ja tarvittassa varastotilaa varusteille.

Kaikki tämä paketointuna muokattavaan palvelupakettiin kuukausihinnalla. Uskomme että Saaristomeren vierassatamien investoinnit ja veneilyn muuttuminen entistä palvelukeskeisemmäksi -muuttaa veneilyn painopistettä kokonaisvaltaisemman palvelun ja Saaristomeren suuntaan.Tähän kysyntään on Taalintehdas ja DB Marinan uusi pienvenesatama oiva vastaus.

Johtoajatuksena ympäristöystävällisyys

Uudesta pienvenesatamasta rakennetaan ympäristöystävällinen Roope-satama, jossa kierrätys ja muut ympäristöasiat, kuten septityhjennys, on otettu huomioon.

Pienvenesataman sähköntuotannossa on tavoitteena hyödyntää aurinkosähkö. Tarjoamme myös latauspaikat sähköautoille ja -veneille.

Veneiden pesuun laitureilla ja rannassa käytetään ympäristöystävällisesti läheisen järven vettä.

Taalintehdas - ruukkikylän rautaromantiikkaa hyvien yhteyksien päässä

Taalintehdas on eloista kesäkylä, oiva veneilijän tukikohta jossa ruokakaupat, apteekki, huoltoasema, posti/matkahuolto ja Alko palvelevat vuoden ympäri. Taalintehtaalle pääse helposti autolla reilussa tunnissaTurusta tai parissa tunnissa pääkaupunkiseudulta Lisäksi kesäisin ja pitkälle syksyyn Taalintehtaalla järjestetään mielenkiintoisia tapahtumia aina Baltic Jazzista ja Festival Norpaksesta keskiaikaiseen saaristolaismarkkinaan, September Openiin.

Taalintehtaalta löytyy myös paljon historiaa, luontopolkuja aikuisille ja lapsille, pyöriä, kanootteja ja veneitä vuokralle.

Saapuminen veneellä Taalintehtaalle on helppoa ja ilman autoa takaisin pääkaupunkiseudulle tai Turun suuntaan pääsee päivittäisillä linja-autokyydeillä.