Tiedotteet 

DB Marina rakentaa uuden pienvenesataman Taalintehtaalle veneiden kausisäilytystä varten

2020-2024

Uusi pienvenesatama avataan 1. kesäkuuta Taalintehtaalle

Aluehallintovirasto on myöntänyt DB Marinan uudelle pienvenesatamalle ympäristöluvan: 1+1 miljoonan euron investoinnit pienvenesatamaan toteutuvat Taalintehtaalla.

DB Marina avaa 1. kesäkuuta ensimmäiset 50 kausipaikkaa Taalintehtaalle. Sataman rakennustyöt tapahtuvat vaiheittain seuraavien vuosien aikana. Kun satama on kokonaan valmis, veneilijöiden käytössä on - venepaikkojen koosta riippuen - 150-200 kausipaikkaa.

"Pääsemme nyt täydellä teholla käynnistämään uuden pienvenesataman rakentamisen, jota olemme pitkään suunnitelleet yhdessä Kemiönsaaren kunnan kanssa. Olen erittäin ilahtunut, että kunta on saanut omat suunnitelmansa uudesta160 metriä pitkästä aallonvaimentimesta, sekä laitureiden ja rannan parannustoimenpiteistä jo hyvin pitkälle. DB Marinan ja Kemiönsaaren kunnan investoinnit, jotka ovat yhteensä n. 2 miljoonaa, täydentävät toisiaan ja tuovat hienoja synergiaetuja jo ensi kesänä Taalintehtaalla veneileville", toteaa DB Marinan hallituksen puheenjohtaja Sam Forsbom.

Suojaisa, täyden palvelun pienvenesatama - Marinetek laadun takeena

Uuden pienvenesataman laadun takaa johtava suomalainen laituri- ja venesatamarakentaja Marinetek. Sataman venepaikat varustetaan sähköllä, juomavedellä sekä makealla järvivedellä veneiden pesua varten. Sataman venepaikat ovat joko 6 tai 7 metrin kevyitä aisapaikkoja ja suuremmat, 8-15 m paikat, on varustettu käveltävillä venepuomeilla. Aisojen ja venepuomien paikat ovat säädettävissä erikokoisia veneitä varten, jolloin veneilijöiden tarpeet voidaan huomioida aina 5 metrin avoveneestä yli 60 jalkaiseen alukseen saakka.

Marinetek valmistaa sataman suojaksi tulevan 100 m aallonvaimentimen raskaat betoniset aallonvaimenninponttonit Taalintehtaalla DB Marinan tiloissa, muut laiturimoduulit tehdään Marinetekin tehtaalla. Laituriasennukset hoitaa Marinetekin pitkäaikainen paikallinen jälleenmyyjä Taalintehtaan Rakennuspalvelu Byggis, joka toimii myös DB Marinan alueella. Projekti luo näin myös työpaikkoja Kemiönsaarelaisille yrityksille ja toiminnan kasvaessa myös DB Marinaan.

1 miljoonaa euroa vierassatamaan

Taalintehtaan vierassataman kehittämiseksi on suunnitteilla projekti, jonka toteutus on tarkoitus aloittaa vuoden 2020 aikana. Projektissa rakennetaan satamaa suojaamaan n. 160 m pitkä aallonvaimennin, joka yhdessä DB marinan vaimentimen kanssa suojaa koko sataman aallokolta kaikilla tuulensuunnilla.


Huoletonta ja turvallista veneilyä

DB Marina mahdollistaa asiakkailleen huolettoman veneilyn ympäri vuoden Saaristomeren sydämessä. Veneilijä saa kaikki tarvitsemansa palvelut yhdestä paikasta: oli kyse sitten laituripaikasta kesällä, huollosta ja talvisäilytyksestä talvella tai pienemmästä tai suuremmasta korjauksesta. Alueen turvallisuuteen on kiinnitetty huomiota monella tavalla; vankka aallonvaimennin suojaa koko satamaa aalloilta joka suunnasta, koko alue on kameravalvottu ja suojattu aidoilla ja porteilla. Kaikille venepaikoille on varattu myös riittävä määrä autopaikkoja lukitulta alueelta. Veneilijöiden käytössä ovat myös saunat, suihkut ja tarvittaessa löytyy varastotilaa varusteille.

Kaikki tämä voidaan sisällyttää yksilöllisesti muokattavaan palvelupakettiin kuukausihinnalla. Uskomme, että nyt tehtävät vierassatamien investoinnit ja veneilyn muuttuminen entistä palvelukeskeisemmäksi muuttaa veneilyn painopistettä kokonaisvaltaisemman palvelun - ja Saaristomeren - suuntaan. Tähän kysyntään on Taalintehdas ja DB Marinan uusi pienvenesatama oiva vastaus.

Johtoajatuksena ympäristöystävällisyys

Uudesta pienvenesatamasta rakennetaan ympäristöystävällinen Roope-satama, jossa ympäristöasiat, hyvä palvelu ja turvallisuus on otettu huomioon. Toimiva jätehuolto ja esimerkiksi septitankin tyhjennysasema ovat asiakkaidemme käytössä.

Pienvenesataman sähköntuotannossa on tavoitteena hyödyntää aurinkosähköä. Tarjoamme myös latauspaikat sähköautoille ja -veneille.

Veneiden pesuun laitureilla ja rannassa käytetään ympäristöystävällisesti läheisen järven vettä.

Taalintehdas - ruukkikylän rautaromantiikkaa hyvien yhteyksien päässä

Taalintehdas on eloista kesäkylä ja oiva veneilijän tukikohta jossa ruokakaupat, apteekki, huoltoasema, posti/matkahuolto ja Alko palvelevat vuoden ympäri. Taalintehtaalle pääse helposti autolla reilussa tunnissa Turusta tai parissa tunnissa pääkaupunkiseudulta. Lisäksi kesäisin ja pitkälle syksyyn Taalintehtaalla järjestetään mielenkiintoisia tapahtumia aina Baltic Jazzista ja Festival Norpaksesta keskiaikaiseen saaristolaismarkkinaan, September Openiin.

Taalintehtaalta löytyy myös paljon historiaa ja luontopolkuja kaikenikäisille, sekä pyöriä, kanootteja ja veneitä vuokralle.

Saapuminen veneellä Taalintehtaalle on helppoa ja ilman autoa takaisin pääkaupunkiseudulle tai Turun suuntaan pääsee päivittäisillä linja-autokyydeillä.


DB Marina kehittää Taalintehtaalla klusteria palvelemaan veneilijöitä sekä saaristossa vapaa-ajalla ja vakituisesti asuvia. Viimeisen kahden vuoden aikana DB Marina on kasvanut yli 20 % vuosivauhtia, ja näkymät jatkuvat positiivisina. DB Marinan ydinliiketoimintaa ovat veneiden talvisäilytys ja siihen liittyvät palvelut, sekä alueen kehittäminen. Klusterissa toimii DB Marinan lisäksi jo kymmenkunta yritystä, jotka tarjoavat monenlaisia palveluja: D-marin, kattavat korjaus- ja huoltopalvelut veneenomistajalle, DB Trämet, puuveneiden entisöinti ja korjaus, mittatilaushuonekalujen, ovien ja ikkunoiden valmistus sekä Taalintehtaan Rakennuspalvelu - Byggis dynaaminen rakennusalan yritys, jolla on 25 vuoden kokemus saaristorakentamisesta ja Marinetekin laitureista

DB Marina ja Marinetek ovat solmineet yhteistyösopimuksen laiturielementtien tuotannon aloittamisesta Taalintehtaalla

Marinetek on vahvoista laitureistaan tunnettu kotimainen markkinajohtaja ja kansainvälisesti tunnustettu toimija maailmanluokan venesatamien toimittajana. Marinetek tarjoaa asiakkailleen asiantuntemusta ja avaimet käteen-palveluita satamien suunnittelusta, valmistuksesta ja asennuksesta aina kunnossapitoon sekä vanhojen satamien modernisointiin. Marinetekilla on toimintaa ja referenssejä 50 maassa ja valmistusta eri puolilla maailmaa. Marinetek on toimittanut yli 2000 projektia maailmanlaajuisesti. Suomessa yksityisiä laituriasiakkaita palvelee 15 Marinetek-jälleenmyyjää, jotka ovat paikallisia vesirakentamisen ammattilaisia.

DB Marina on kehitttää Taalintehtaalla klusteria palvelemaan veneilijöitä sekä saaristossa vapaa-ajalla ja vakituisesti asuvia. Viimeisen kahden vuoden aikana DB on kasvanut yli 20 % vuosivauhtia ja näkymät jatkuvat positiivisena. Klusterissa toimii jo kymmenkunta yritystä, jotka tarjoavat monenlaisia palveluja: Taalintehtaan Rakennuspalvelu - Byggis dynaaminen rakennusalan yritys, jolla on 25 vuoden kokemus saaristorakennuksesta, erityisesti Marinetekin betoniponttoonilaitureista, D-Marin, kattavat korjaus- ja huoltopalvelut veneenomistajalle, DB Trämet, puuveneiden entisöinti ja korjaus, mittatilaushuonekalujen, ovien ja ikkunoiden valmistus.

Marinetekin tuotantotoiminta täydentää hyvin klusterin yrityksten tarjontaa, toimiihan alueella toimii jo Marinetekin yksi Suomen suurimmista jälleenmyyjistä, Taalintehtaan Rakennuspalvelu Oy Byggis.

"Yhteistyö DB Marinan veneklusterin kanssa tarjoaa meille toimivat tuotantotilat lähellä asiakkaita ja Länsi-Suomen markkinoita sekä mahdollistaa entistä joustavamman tuotannonhallinnan Vantaan tuotantopisteemme lisäksi." kertoo Marinetek Finland Oy:n toimitusjohtaja Ville Leisti.

Ensimmäisessä vaiheessa Taalintehtaalla aloitetaan suurten allonvaimenninponttonien tuotanto ja rakennetaan tarvittavat tuotanto- ja logistiikkajärjestelyt. Toiminnan aloittamiseksi elokuussa haemme neljää henkilöä määräaikaiseen työsuhteeseen. Yritysten tavoitteena on laajentaa yhteistyötä ja etsiä uusia toimintamalleja työvoiman kausivaihteluiden tasoittamiseen.

"Marinetek yhteistyö tarjoaa mielenkintoisia mahdollisuuksia kehittää klusteria edelleen ja luo lisää kaivattuja työpaikkoja Taalintehtaalle. Uskomme, että toiminnan laajeneminen houkuttelee tehdasalueelle myös muita yrityksiä ja parantaa paikkakunnan elinvoimaisuutta" kertoo Sam Forsbom, DB Marinan hallituksen puheenjohtaja.

Lisätietoja antavat

Ville Leisti, Marinetkek Finland, Toimitusjohtaja

Sam Forsbom, DB Marina, Hallituksen pj

DB Marina ja Trämet ovat solmineet yhteistyösopimuksen ja jatkaa toimintaa DB Trämet Oy nimellä osana DB Marinan veneklusteria


Trämet on kahden intohimoisen venepuusepän perustama yritys Taalintehtaalla. Yritys on keskittynyt mittatilauspuusepän töihin sekä puuveneiden korjaukseen ja entisöintiin.

Uusi yhteistyökuvio lähti liikkeelle, kun Trämet etsi uusia toimitiloja, keskusteluissa yritykset löysivät paljon synergiaetuja toiminnoissaan. DB Marinalla on iso joukko asiakkaita, jotka tarvitsevat ammattitaitoisen puusepän palveluksia puuveneen korjaukseen, veneiden puusisustuksen muutoksiin tai korjauksiin sekä, kesämökkiläisiä, jotka tarvitsevat mittatilauskalusteita ja puualan ammattilaisten palveluja

"Trämet on puusepän palveluineen oiva lisäys veneklusterin palveluihin ja uskomme että asiakkaamme ovat tyytyväisiä lisääntyvään kapasiteettiin ja ammattitaitoa vaativiin puusepän töihin oli kyseessä sitten entisöitävä puuvene tai muut vaativat puusepän työt" kertoo Sam Forsbom DB Marinan hallituksen puheenjohtaja.

Trämet siirtyy kesän aikana DB Marinan tiloihin Taalintehtaalla ja yritykset aloittavat yhteistyön ja -markkinoinnin 1.6.2019 alkaen. Tavoitteena on kasvattaa puuveneiden määrää DB Marinan alueella sekä tarjoa asiakkaille lisää kapasiteettia veneen puuosien kunnostukseen ja muutostöihin.

"Yhteistyö DB Marinan veneklusterin kanssa tarjoaa meille toimivammat tilat, helpottaa palvelujen markkinointia ja myyntiä sekä tarjoaa paremmat mahdollisuudet toiminnan kehittämiseen" kertovat puusepän töistä nauttivat yrittäjät Mathias Nykänen ja Daniel Sundström

Lisätietoja antavat

Sam Forsbom, DB Marina, Hallituksen puheenjohtaja

Mathias Nykänen Trämet Oy, Hallituksen puheenjohtaja

Toiminta Taalintehtaalla vahvistuu entisestään ja Dalwiren hallit saavat uutta elämää

DB Marina solmi 15.11.2018 sopimuksen Dalwiren 17 000 m2 tilojen ostosta ja yhtiön kahden työntekijän palkkaamisesta.

"Olemme yhtiön puolesta onnellisia siitä, että DB Marina pystyi työllistämään kaksi paikkakunnalta kotoisin olevaa työntekijäämme. Hienoa on myös se, että työmme hallien ylläpidossa ei valunut hukkaan, vaan niitä lähdetään suoraan hyödyntämään. Tältäkin osin siis tehdasalueen epäselvä tilanne sai nyt ratkaisun." kertoo Arto Mustonen Dalwiren pitkäaikainen toimitusjohtaja.

Koko Valsverksholmenin pohjoispuoleisen alueenomistus mahdollistaa osaltaan uusien palvelujen luomisen ja nykyisten palvelujen kuten talvi- ja kesäsäilytyspaikkojen määrän lisäämisen DB Marinalle. Myös D-Marinin huolto- ja korjaustoiminnan kapasiteettia pystytään kasvattamaan.

"DB Marinan taustalla on laaja liiketoimintakokemus sekä osaaminen niin palvelujen kehittämisestä yleensä kuin veneilijöiden tarpeista. Yhteistyökumppani D-Marin on toiminut alueella yli 30 vuotta veneilijöiden luottokumppanina ja keskittyy jatkossakin veneiden korjaukseen ja huoltoon. Osoituksena toiminnan laadusta sai D-Marin Nautor's Swan Authorized Service Centre valtuutuksen syksyllä 2017", sanoo Sam Forsbom Oy DB Marina Ab:n hallituksen puheenjohtaja.

Kaupan yhteydessä DB Marina ja Dalsbruks Fabrik solmivat sopimuksen jonka mukaan DB Marina myi Dalsbruks Fabrikille kaksi hallia (noin 5 800 m2) ja osti noin 20 000 m2 maa-alueen Dalsbruks Fabrikilta.

Dalsbruks Fabrik sai kaupan kautta lisää yhtenäistä tilaa sataman yhteyteen.

"Satamatoiminnan varmistaminen ja kehittäminen on tärkeä lähtökohta Ab Dalsbruks Fabrik Oy:n toiminnalle. Oy DB Marina Ab:n kanssa solmittu kauppa selkeyttää alueen omistusta ja rakennetta sekä antaa paremmat edellytykset alueemme systemaattiseen kehitykseen", toteaa Göran Eriksson, Ab Dalsbruks Fabrik Oy:n toimitusjohtaja.

Taalintehtaan teollisuusaluetta on keväällä 2017 tapahtuneiden kiinteistökauppojen jälkeen kehitetty mm. kunnostamalla tiloja, purkamalla vanhoja tuotantolinjoja ja yleensä luomalla edellytyksiä uudelle toiminnalle. Sekä DB Marinan, että Dalsbruks Fabrikin toimintojen kehittäminen on eduksi koko paikkakunnalle.Asiakastyytyväisyystutkimus kevät 2017

Saimme valmiiksi keväällä 2017 tehdyntutkimuksen, joka antoi arvokasta palautetta ja hyviä kehitysideoita ensi vuodeksi

Koko tutkimus löytyy allaolevasta linkistä

https://my.syncplicity.com/share/vo77gyxbtmy4tvt/2017%20kev%C3%A4t%20asiakastyytyv%C3%A4isyys%20tutkimus%20(jaettava%20versio)


Lehdistötiedote 28.4.2017

Taalintehtaan vanhasta terasvalimosta palvelukeskus veneilijöille ja saaristolaisille

Kemiönsaarella Taalintehtaalla sijaitsevan vanhan teräsvalimon yli 8 vuotta jatkunut epäselvä tilanne saa päätöksen, kun se siirtyy 28.4.2017 alkaen Oy DB Marina Ab omistukseen.

DB Marina on uusi perustettu yhtiö jonka suunnitelmana on luoda uusi palvelukeskus veneilijöille ja saaristossa asuville. Yhtiön pääomistajat ovat paikallisille tutut: Roger Othman, Sam Forsbom, Johan von Knorring sekä D-Marin Oy Ab.

Uuden yhtiön taustalla on laaja liiketoimintakokemus sekä syvä käsitys niin palvelujen kehittämisestä yleensä kuin veneilijöiden tarpeista. D-Marin on toiminut alueella yli 30 vuotta veneilijöiden luottokumppanina ja se keskittyy jatkossakin veneiden korjaukseen ja huoltoon.

DB Marina tulee kehittämään palveluita niin veneilijöille, saaren asukkaille kuin muillekin saaristossa liikkuville. Koko Valsverksholmenin pohjoispuoleisen alueenomistus mahdollistaa uusien palvelujen luomisen ja nykyisten palvelujen kuten talvi- ja kesäsäilytyspaikkojen määrän lisäämisen sekä huolto- ja korjaustoiminnan kapasiteetin kasvattamisen.

"Odottavan aika on ollut pitkä ja vihdoin kaikkien vuosien jälkeen pääsemme kehittämään palveluja pitkäjänteisesti", kertoo Roger Othman D-Marin Oy Ab:n toimitusjohtaja.

Yhtiön tulee rakentamaan palveluklusterin mistä mahdollisimman moni saaristomerellä veneilevä, saarella pysyvästi asuva, loma-asukas tai satunnainen vieras, löytää helposti itsellensä sopivia palveluita, joko avaimet käteen tai erityiseen tarpeeseen räätälöitynä.

"Taalintehdas ja koko Saaristomeren alue on meille hyvin läheinen, asumme jokainen täällä suurimman osan vuodesta. Meille on sydämen asia kehittää aluetta ja olemme valmiita investointeihin. Haluamme tehdä Taalintehtaasta Saaristomeren johtavan palvelukeskuksen", toteaa yhtiön hallituksen puheenjohtaja Sam Forsbom.

Taalintehdas on valittu Varsinais-Suomen Vuoden kyläksi ja se tunnetaan jo kolmenkymmenen vuoden ajalta Baltic Jazz tapahtumasta. DB Marinan tavoitteena on saada Taalintehtaalle lisää kysyntää ja sitä kautta mahdollistaa uusia työpaikkoja paikallisille.

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Sam Forsbom, Oy DB Marina AB, puh. 0400 700 737, sam.forsbom@dbmarina.fi

D-Marin Oy Ab:n toimitusjohtaja Roger Othman, puh 0400 530 277, roger.othman@d-marin.fi

Media

www.dbmarina.fi kuvat ja lehdistötiedotteetHallit

Vierassatama

Korjaus- ja huolto

Talvisäilytys