Tiedotteet 
Kirjoita alaotsikko tähän

DB Marina rakentaa uuden pienvenesataman Taalintehtaalle veneiden kausisäilytystä varten

2019-2024

DB Marina rakentaa uuden pienvenesataman Taalintehtaalle veneiden kausisäilytystä varten
DB Marina kehittää Taalintehtaalla klusteria palvelemaan veneilijöitä sekä saaristossa vapaa-ajalla ja vakituisesti asuvia. Viimeisen kahden vuoden aikana DB on kasvanut yli 20 % vuosivauhtia ja näkymät jatkuvat positiivisina. Klusterissa toimii jo kymmenkunta yritystä, jotka tarjoavat monenlaisia palveluja: D-marin, kattavat korjaus- ja huoltopalvelut veneenomistajalle, DB Trämet, puuveneiden entisöinti ja korjaus, mittatilaushuonekalujen, ovien ja ikkunoiden valmistus.


DB Marina on aloittanut uuden noin 200 paikkaisen pienvenesataman projektin. Tavoitteena on rakentaa täyden palvelun moderni pienvenesatama raskasponttooneilla ja eri kokoisilla aisapaikoilla avoveneistä aina yli 60 jalkaisiin veneisiin saakka. Satamaa suojaamaan idänpuolelisilta tuulilta rakennetaan n. 100m pitkä tehokas aallonvaimennin. Satamasta rakennetaan ympäristöystävällinen Roope-satama, jossa kierrätys ja ympäristöasiat on otettu huomioon. Alueelle tulee huoltorakennus, sauna- ja suihkitilat, septityhjennnys ja huoltolaituri. Pysäköintipaikat autoille löytyy sisä ja ulkotiloista. Alue suojataan aidoin ja valvontakameroilla. Yhdessä vierassataman laajennuksen kanssa koko Taalintehtaan satama-allas on projektien valmistuttua suojassa alloilta.

Sataman rakennustyöt tapahtuvat vaiheittain 2019-2024 ja alkavat kun tarvittavat luvat on saatu. Tavoitteena on saada aallonvaimennin ja esimmäiset laiturit valmiiksi ensi kaudelle.
Uskomme että Saaristomeren vierassatamien investoinnit ja veneilyn muuttuminen entistä palvelukeskeisemmäksi -muuttaa veneilyn painopistettä kokonaisvaltaisemman palvelun ja Saaristomeren suuntaan. 

Uuden sataman, hallinen ja palvelujen myötä DB Marinalla on erinomaiset edellytykset tarjota veneilijöiden kaipaamia palveluja keskeisellä paikalla Saaristomerellä. Taalintehtaalta löytyy niin veneiden talvisäilytys-, korjaus-, entisöinti- ja huoltopalvelut. Kesäsesongin aikana Taalintehdas tarjoaa laituripaikat ja kaikki veneilijän tarvitsemat palvelut kivenheiton päästä toisistaan.

Laituripaikoista ja veneisiin liittyvistä palvelusta kiinnostuneet saavat lisätietoa osoitteesta laituripaikat@dbmarina.fi

DB Marina ja Marinetek ovat solmineet yhteistyösopimuksen laiturielementtien tuotannon aloittamisesta Taalintehtaalla

Marinetek on vahvoista laitureistaan tunnettu kotimainen markkinajohtaja ja kansainvälisesti tunnustettu toimija maailmanluokan venesatamien toimittajana. Marinetek tarjoaa asiakkailleen asiantuntemusta ja avaimet käteen-palveluita satamien suunnittelusta, valmistuksesta ja asennuksesta aina kunnossapitoon sekä vanhojen satamien modernisointiin. Marinetekilla on toimintaa ja referenssejä 50 maassa ja valmistusta eri puolilla maailmaa. Marinetek on toimittanut yli 2000 projektia maailmanlaajuisesti. Suomessa yksityisiä laituriasiakkaita palvelee 15 Marinetek-jälleenmyyjää, jotka ovat paikallisia vesirakentamisen ammattilaisia.

DB Marina on kehitttää Taalintehtaalla klusteria palvelemaan veneilijöitä sekä saaristossa vapaa-ajalla ja vakituisesti asuvia. Viimeisen kahden vuoden aikana DB on kasvanut yli 20 % vuosivauhtia ja näkymät jatkuvat positiivisena. Klusterissa toimii jo kymmenkunta yritystä, jotka tarjoavat monenlaisia palveluja: Taalintehtaan Rakennuspalvelu - Byggis dynaaminen rakennusalan yritys, jolla on 25 vuoden kokemus saaristorakennuksesta, erityisesti Marinetekin betoniponttoonilaitureista, D-Marin, kattavat korjaus- ja huoltopalvelut veneenomistajalle, DB Trämet, puuveneiden entisöinti ja korjaus, mittatilaushuonekalujen, ovien ja ikkunoiden valmistus.

Marinetekin tuotantotoiminta täydentää hyvin klusterin yrityksten tarjontaa, toimiihan alueella toimii jo Marinetekin yksi Suomen suurimmista jälleenmyyjistä, Taalintehtaan Rakennuspalvelu Oy Byggis.

"Yhteistyö DB Marinan veneklusterin kanssa tarjoaa meille toimivat tuotantotilat lähellä asiakkaita ja Länsi-Suomen markkinoita sekä mahdollistaa entistä joustavamman tuotannonhallinnan Vantaan tuotantopisteemme lisäksi." kertoo Marinetek Finland Oy:n toimitusjohtaja Ville Leisti.

Ensimmäisessä vaiheessa Taalintehtaalla aloitetaan suurten allonvaimenninponttonien tuotanto ja rakennetaan tarvittavat tuotanto- ja logistiikkajärjestelyt. Toiminnan aloittamiseksi elokuussa haemme neljää henkilöä määräaikaiseen työsuhteeseen. Yritysten tavoitteena on laajentaa yhteistyötä ja etsiä uusia toimintamalleja työvoiman kausivaihteluiden tasoittamiseen.

"Marinetek yhteistyö tarjoaa mielenkintoisia mahdollisuuksia kehittää klusteria edelleen ja luo lisää kaivattuja työpaikkoja Taalintehtaalle. Uskomme, että toiminnan laajeneminen houkuttelee tehdasalueelle myös muita yrityksiä ja parantaa paikkakunnan elinvoimaisuutta" kertoo Sam Forsbom, DB Marinan hallituksen puheenjohtaja.

Lisätietoja antavat

Ville Leisti, Marinetkek Finland, Toimitusjohtaja

Sam Forsbom, DB Marina, Hallituksen pj

DB Marina ja Trämet ovat solmineet yhteistyösopimuksen ja jatkaa toimintaa DB Trämet Oy nimellä osana DB Marinan veneklusteria


Trämet on kahden intohimoisen venepuusepän perustama yritys Taalintehtaalla. Yritys on keskittynyt mittatilauspuusepän töihin sekä puuveneiden korjaukseen ja entisöintiin.

Uusi yhteistyökuvio lähti liikkeelle, kun Trämet etsi uusia toimitiloja, keskusteluissa yritykset löysivät paljon synergiaetuja toiminnoissaan. DB Marinalla on iso joukko asiakkaita, jotka tarvitsevat ammattitaitoisen puusepän palveluksia puuveneen korjaukseen, veneiden puusisustuksen muutoksiin tai korjauksiin sekä, kesämökkiläisiä, jotka tarvitsevat mittatilauskalusteita ja puualan ammattilaisten palveluja

"Trämet on puusepän palveluineen oiva lisäys veneklusterin palveluihin ja uskomme että asiakkaamme ovat tyytyväisiä lisääntyvään kapasiteettiin ja ammattitaitoa vaativiin puusepän töihin oli kyseessä sitten entisöitävä puuvene tai muut vaativat puusepän työt" kertoo Sam Forsbom DB Marinan hallituksen puheenjohtaja.

Trämet siirtyy kesän aikana DB Marinan tiloihin Taalintehtaalla ja yritykset aloittavat yhteistyön ja -markkinoinnin 1.6.2019 alkaen. Tavoitteena on kasvattaa puuveneiden määrää DB Marinan alueella sekä tarjoa asiakkaille lisää kapasiteettia veneen puuosien kunnostukseen ja muutostöihin.

"Yhteistyö DB Marinan veneklusterin kanssa tarjoaa meille toimivammat tilat, helpottaa palvelujen markkinointia ja myyntiä sekä tarjoaa paremmat mahdollisuudet toiminnan kehittämiseen" kertovat puusepän töistä nauttivat yrittäjät Mathias Nykänen ja Daniel Sundström

Lisätietoja antavat

Sam Forsbom, DB Marina, Hallituksen puheenjohtaja

Mathias Nykänen Trämet Oy, Hallituksen puheenjohtaja

Toiminta Taalintehtaalla vahvistuu entisestään ja Dalwiren hallit saavat uutta elämää

DB Marina solmi 15.11.2018 sopimuksen Dalwiren 17 000 m2 tilojen ostosta ja yhtiön kahden työntekijän palkkaamisesta.

"Olemme yhtiön puolesta onnellisia siitä, että DB Marina pystyi työllistämään kaksi paikkakunnalta kotoisin olevaa työntekijäämme. Hienoa on myös se, että työmme hallien ylläpidossa ei valunut hukkaan, vaan niitä lähdetään suoraan hyödyntämään. Tältäkin osin siis tehdasalueen epäselvä tilanne sai nyt ratkaisun." kertoo Arto Mustonen Dalwiren pitkäaikainen toimitusjohtaja.

Koko Valsverksholmenin pohjoispuoleisen alueenomistus mahdollistaa osaltaan uusien palvelujen luomisen ja nykyisten palvelujen kuten talvi- ja kesäsäilytyspaikkojen määrän lisäämisen DB Marinalle. Myös D-Marinin huolto- ja korjaustoiminnan kapasiteettia pystytään kasvattamaan.

"DB Marinan taustalla on laaja liiketoimintakokemus sekä osaaminen niin palvelujen kehittämisestä yleensä kuin veneilijöiden tarpeista. Yhteistyökumppani D-Marin on toiminut alueella yli 30 vuotta veneilijöiden luottokumppanina ja keskittyy jatkossakin veneiden korjaukseen ja huoltoon. Osoituksena toiminnan laadusta sai D-Marin Nautor's Swan Authorized Service Centre valtuutuksen syksyllä 2017", sanoo Sam Forsbom Oy DB Marina Ab:n hallituksen puheenjohtaja.

Kaupan yhteydessä DB Marina ja Dalsbruks Fabrik solmivat sopimuksen jonka mukaan DB Marina myi Dalsbruks Fabrikille kaksi hallia (noin 5 800 m2) ja osti noin 20 000 m2 maa-alueen Dalsbruks Fabrikilta.

Dalsbruks Fabrik sai kaupan kautta lisää yhtenäistä tilaa sataman yhteyteen.

"Satamatoiminnan varmistaminen ja kehittäminen on tärkeä lähtökohta Ab Dalsbruks Fabrik Oy:n toiminnalle. Oy DB Marina Ab:n kanssa solmittu kauppa selkeyttää alueen omistusta ja rakennetta sekä antaa paremmat edellytykset alueemme systemaattiseen kehitykseen", toteaa Göran Eriksson, Ab Dalsbruks Fabrik Oy:n toimitusjohtaja.

Taalintehtaan teollisuusaluetta on keväällä 2017 tapahtuneiden kiinteistökauppojen jälkeen kehitetty mm. kunnostamalla tiloja, purkamalla vanhoja tuotantolinjoja ja yleensä luomalla edellytyksiä uudelle toiminnalle. Sekä DB Marinan, että Dalsbruks Fabrikin toimintojen kehittäminen on eduksi koko paikkakunnalle.



Asiakastyytyväisyystutkimus kevät 2017

Saimme valmiiksi keväällä 2017 tehdyntutkimuksen, joka antoi arvokasta palautetta ja hyviä kehitysideoita ensi vuodeksi

Koko tutkimus löytyy allaolevasta linkistä

https://my.syncplicity.com/share/vo77gyxbtmy4tvt/2017%20kev%C3%A4t%20asiakastyytyv%C3%A4isyys%20tutkimus%20(jaettava%20versio)


Lehdistötiedote 28.4.2017

Taalintehtaan vanhasta terasvalimosta palvelukeskus veneilijöille ja saaristolaisille

Kemiönsaarella Taalintehtaalla sijaitsevan vanhan teräsvalimon yli 8 vuotta jatkunut epäselvä tilanne saa päätöksen, kun se siirtyy 28.4.2017 alkaen Oy DB Marina Ab omistukseen.

DB Marina on uusi perustettu yhtiö jonka suunnitelmana on luoda uusi palvelukeskus veneilijöille ja saaristossa asuville. Yhtiön pääomistajat ovat paikallisille tutut: Roger Othman, Sam Forsbom, Johan von Knorring sekä D-Marin Oy Ab.

Uuden yhtiön taustalla on laaja liiketoimintakokemus sekä syvä käsitys niin palvelujen kehittämisestä yleensä kuin veneilijöiden tarpeista. D-Marin on toiminut alueella yli 30 vuotta veneilijöiden luottokumppanina ja se keskittyy jatkossakin veneiden korjaukseen ja huoltoon.

DB Marina tulee kehittämään palveluita niin veneilijöille, saaren asukkaille kuin muillekin saaristossa liikkuville. Koko Valsverksholmenin pohjoispuoleisen alueenomistus mahdollistaa uusien palvelujen luomisen ja nykyisten palvelujen kuten talvi- ja kesäsäilytyspaikkojen määrän lisäämisen sekä huolto- ja korjaustoiminnan kapasiteetin kasvattamisen.

"Odottavan aika on ollut pitkä ja vihdoin kaikkien vuosien jälkeen pääsemme kehittämään palveluja pitkäjänteisesti", kertoo Roger Othman D-Marin Oy Ab:n toimitusjohtaja.

Yhtiön tulee rakentamaan palveluklusterin mistä mahdollisimman moni saaristomerellä veneilevä, saarella pysyvästi asuva, loma-asukas tai satunnainen vieras, löytää helposti itsellensä sopivia palveluita, joko avaimet käteen tai erityiseen tarpeeseen räätälöitynä.

"Taalintehdas ja koko Saaristomeren alue on meille hyvin läheinen, asumme jokainen täällä suurimman osan vuodesta. Meille on sydämen asia kehittää aluetta ja olemme valmiita investointeihin. Haluamme tehdä Taalintehtaasta Saaristomeren johtavan palvelukeskuksen", toteaa yhtiön hallituksen puheenjohtaja Sam Forsbom.

Taalintehdas on valittu Varsinais-Suomen Vuoden kyläksi ja se tunnetaan jo kolmenkymmenen vuoden ajalta Baltic Jazz tapahtumasta. DB Marinan tavoitteena on saada Taalintehtaalle lisää kysyntää ja sitä kautta mahdollistaa uusia työpaikkoja paikallisille.

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Sam Forsbom, Oy DB Marina AB, puh. 0400 700 737, sam.forsbom@dbmarina.fi

D-Marin Oy Ab:n toimitusjohtaja Roger Othman, puh 0400 530 277, roger.othman@d-marin.fi

Media

www.dbmarina.fi kuvat ja lehdistötiedotteet



Hallit

Vierassatama

Korjaus- ja huolto

Talvisäilytys